Пловдивско училище оформи Солна стая  за децата със специални образователни

...
Пловдивско училище оформи Солна стая  за децата със специални образователни
Коментари Харесай

Училище направи Солна стая за децата със специални потребнос...

Пловдивско учебно заведение оформи Солна стая  за децата със специфични просветителни потребности. Тя евентуално е първата в образователно заведение отвън профилирани звена като Регионалния център за подкрепяне на процеса на приобщаващо обучение.



Пространството в СУ „ Черноризец Храбър “ пресъздава атмосферата на борова гора и морски бряг, като насища въздуха с алпийски соли посредством специфична технология. Смята се, че наситеният със солни частици въздух оказва помощ на организма да се пребори с някои болести и успокоява хронични положения. Създава чувство за лекост на тялото и успокоение на мозъка.



В Солната стая към този момент са инсталирани солните лампи, ще има  три клатещи се стола и един масажен, следва да се добави и дребен фонтан, който да ромоли със звуците на прироката, сподели директорката Елена Кисьова.

В СУ „ Черноризец Храбър “ има общо 19 възпитаници със специфични просветителни потребности в разнообразни класове. Неколцина от тях рисуваха и се включиха в откривнето на придобивката през днешния ден точно на Деня на хлистиянското семейство – Въведение Богородично.



Солната стая е част от новия Арт център на учебното заведение в новоиградена постройка в двора. В нея има още музикален кабинет, който ще се употребява и за подготовки от школската вокална групировка „ Музикално чудо “. Оформен е и нов кабинет по графичен дизайн – за учениците от паралелката в дуална форма на образование, която е първата такава в Пловдив отвън професионална гимназия.



Подготовката на първите признати продължава втора година, а на откриването участваха и бизнес сътрудниците, които ще обезпечат в идващите две години образованието на заплата на работно място с личен наставник – „ Тико 90 “ и „ Блаком “.



След STEM център към този момент имаме и арт, сподели Елена Кисьова. Училището го е построило напълно със свои средства, като инвестицията е на стойност 270 000 лв..



След формалното разкриване честването на Деня на християнското семейство продължава в екипа на образователното заведение. Там е традиция учителите да бъдат благословени от отец Ангел, а директорката дава на всекиго пай от погача, върху която е изписано нейно персонално наричане: „ Да са прекадени вечерите и слънчеви дните! Да има благотворителност! Да са жадни за любов и благосклонност душите ни, да се чуват молитвите! “.



Всеки от преподавателите взе участие с нещо свое в школската софра.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР